Mirazur – efemeryczna przestrzeń María Villalón Studio
Restauracja Mirazur (Hiszpania)
Niezwykle piękna i efemeryczna przestrzeń hiszpańskiej restauracji została zaprojektowana przez María Villalón Studio (z siedzibą w Madrycie).
To przestrzeń, która została utworzona i zregenerowana, z którą wyłania się menu inspirowane ofertami, które rodzą się i żyją pod ziemią, potrawami, które ujawniają korzenie Mirazur.
Celem projektanta wnętrz Marii Villalón, było wyrażenie tej esencji podczas formowania tego wyjątkowego miejsca. Rezultatem jest imponująca jadalnia, w której panuje jesienna atmosfera, rodzaj podróży w głąb ziemi.
Warto wspomnieć, że Mirazur we Francji, prowadzona przez Mauro Colagreco- szefa kuchni urodzonego w Argentynie, oraz jego żonę Julię, posiada już 3 gwizdki Michelin.
Mirazur- to nowoczesna interpretacja klasycznej francuskiej kuchni, bazującej na sezonowych produktach z rejonu Morza Śródziemnego.